Szeretettel köszöntelek a Music Café közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.,hallgathatsz-nézhetsz több mint 1200 videót!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Music Café vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Music Café közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.,hallgathatsz-nézhetsz több mint 1200 videót!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Music Café vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Music Café közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.,hallgathatsz-nézhetsz több mint 1200 videót!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Music Café vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Music Café közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.,hallgathatsz-nézhetsz több mint 1200 videót!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Music Café vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
zeneszerszámok építéséhez használt húr anyaga az idők folyamán tovább
változott és tökéletesedett. A sodort húr megjelenése újabb minőségbéli
lépést jelentett, alapanyaga földrajzi előfordulásának megfelelően más
és más volt. Míg keleten akár selyemszálak vagy például lószőr
sodrásával állítottak elő húrokat, addig a nyugati világ elsősorban
állati beleket kezdett használni erre a célra. A sok rostot és több
izomréteget is tartalmazó belek jó fizikai tulajdonsággal rendelkeznek,
rugalmasságuk és szakítószilárdságuk felülmúlja a korábban használt
rostféleségekét, sodrással pedig ezek az előnyös adottságok még tovább
javíthatók. Főleg juh- és kecskebél volt használatos, de akár a borjú,
a nyúl, sőt a macska belei is feldolgozásra kerülhettek. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!